Sundt – nemt og lækkert

Når jeg går hjemme alene (med baby) en hel dag, kan jeg sagtens leve af snacks. En kiks her og der, chokolade og frugt. Men det er hverken optimalt for kroppen, som i mit tilfælde skal producere mælk til den lille baby, eller for mit stofskifte.

Det er utrolig vigtigt både for os der ammer, men også for alle andre selvfølgelig, at få en sund og varieret kost. Hvis du snakker dig gennem dagen, vil kroppens energiniveau være på lavt blus, og du vil på et tidspunkt (gerne eftermiddag) ramme et punkt hvor dit blodsukker er lavt, og det er sikkert her du kan nikke genkendende til at chokoladetrangen melder sig.

Derfor har jeg fundet nemme løsninger, der tilmed er pakket med proteiner (veganske proteiner vel at mærke) sunde fedtstoffer og vitaminer. og så smager det vildt godt! Disse opskrifter kan med fordel laves, så du har ekstra i køleskabet til dagen efter, så kan du med god samvittighed spise lækker frokost -helt alene- med baby.

Det helt store hit lige for tiden er tortillas med hummus, avocado, stegte kikærter og grønt. Det er både nemt (max 15 minutter) BILLIGT og mega sundt. 😊

Gør det nemt, køb færdig hummus og kikærter på dåse.

Vil du hellere lave det hele fra bunden, så tager det naturligvis lidt længere tid 😉

Start med at smøre et lag hummus på en tortilla, herefter skiver af avocado, derefter grønt (jeg brugte frisk rødkål i disse) men plejer at bruge blandet salatblade og gerne masser af frisk spinat – til sidst stegte kikærter. Du kan med fordel komme cremefraiche dressing på og- eller chili (pas på med chili hvis du ammer dog).

Jeg laver en cashew-fraiche dressing selv -da jeg er veganer – som jeg kommer i.

Rul sammen, spis eller gem i køleskabet til senere – god appetit 🤗

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: