Kikærte deller

Deller er rigtig dansk spise, og for at være helt ærlig så var det en af mine yndlings-kød-retter dengang for mange år siden, inden jeg blev veganer. Hvad enten de var varme sammen med kartofler, kolde på et stykke rugbrød eller bare en hapser direkte fra køleskabet, var det en sikker vinder.

Jeg har længe været på jagt efter et alternativ, og har afprøvet en del opskrifter, men synes ikke helt at hverken konsistens eller snag har været der. Indtil nu. Smagen minder ikke om de traditionelle, men jeg tænker heller ikke det er muligt 😉 Til gengæld er de søde, smagfulde og lidt stærke på samme tid. Konsistensen er lige i skabet, sprød uden på og blød inden i.

Lavet på kikærter som er rige på proteiner og alt mulig andet godt. Fedtfattige (steges i olie dog). De er godkendt som “hapsere” direkte fra køleskabet, varme på rugbrød sammen med rødkål og kolde sammen med kartoffelsalat 👌🏻

Bonusen er at de tager omtrent 15 minutter at lave.

 • Ingredienser:
 • 1 ds kikærter, 1 dl mel, 3 spsk usødet Soya-mælk, 1 rødløg, 1 spsk spiraca (stærk), salt, peber, oregano og chilliflager.

  Sådan gør du:

  Mos kikærterne i en skål, med en kartoffelmaser eller en gaffel. Hak løg fint og kom det i skålen, sammen med de resterende ingredienser. Mos og bland godt sammen. Smag til med ovenstående krydderier, der skal godt med salt i. Varm olie på en pande, og steg derefter dellerne.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  %d bloggers like this: