Baby mad – uden stress!o

Helt stress fri er det vel egentlig ikke… Ikke fordi det som sådan skal tage lang tid at lave mos til din baby, men på grund af den jungle af anbefalinger og restriktioner vores sundhedssystem udsender (og retter årligt) 🙊 -Jeg ved at jeg har taget det MEGET roligt her 3. Gang, og jeg har kunne fornemme på de andre i vores mødregruppe at de ikke delte helt samme meninger som jeg 😅 Det er også helt i orden, jeg dømmer aldrig en anden mor og hendes beslutninger -Dog skal man vide at hvis man spørger mig om min mening, så får man den.

Sagens kerne er babymad – Jeg ventede til Maggie (3. Barn) var godt 5 måneder med at introducere ske mad. Det var helt gennemtænkt og begrundet ud fra 2 perspektiver. 1: Fordi det var lettere at tage brysterne frem, med på tur osv. End at skulle begynde med fast føde. 2: Fordi jeg ikke er fan af alle de forskellige mel-typer som føde. (Mel er stivelse, og jeg er af den opfattelse at det hverken smager godt eller indeholder særlig meget næring). 🤷🏼‍♀️

Nu til blog-pointen, da dagen for Indvielsen til mos kom, lavede jeg en ordentlig portion, smed 90 % i små bøtter og derefter i fryseren. Lige til at tage op, i portions anretninger.

Sådan:

  • Skræl, snit og vask en ordentlig sending grøntsager.
  • Kom det hele i en stor gryde – sæt over til kogning.
  • Kog til det er færdigt.
  • Hæld vandet fra, men gem ca 0,5 liter.
  • Bland grøntsagerne som ønsket og mos, blend eller brug stavblender. Kom vand i til du opnår ønsket konsistens (husk der skal en klat smør i når det skal serveres.
  • Done – ca 1 time og mad til 2 måneder.

Det anbefales at komme en god mængde modermælk i mos/ og eller grød de første måneder, men hvis du fuldammer og fortsætter amningen sammen med skemaden så er jeg sikker på at baby ikke lider nogen nød eller kommer til at mangle de vigtige mineraler som mælken indeholder 😊 Giv det evt. I en kop ved siden af grøden hvis du er bange for ovenstående.

Bonus anbefaling:

Når du skal introducere alle mulige smagsvarianter og konsistenser, så sørg for at det hele smager lækkert. Jeg har oplevet folk som moser de mest mærkelige ting sammen, for at baby skal “smage” noget nyt. For derefter at være frustreret over at baby ikke vil have det…! Men det ville vel heller ikke være særlig appetitlig hvis du fik serveret en god omgang vandigt blomkål most sammen med tå torskerogn og et par smagsløse gulerødder og vandigt bondebrød 🙈🙊

– Steg torskerognen, kom remo og citron på som du selv kan lide det – baby tager ingen skade af krydderier eller remo i de små mængder der rent faktisk ender i mavesækken 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: