Hvad er Kranio Sakral Terapi?

Formålet med KST er at give nervesystemet balance i kroppen. Det er en meget blid terapiform, hvor der arbejdes med Kranio-Sakral systemet, som består af kraniets og ansigtets knogler, nakken, rygsøjlen, de store hinder der beskytter hjerne og rygmarv, korsbenet (sacrum) og halebenet.
Terapien har en regulerende effekt på nervesystemet og kan derved have stor betydning for det daglige velbefindende, da nervesystemet spiller en 
afgørende rolle i alle kroppens funktioner.
Rigtig mange børn kan have stor glæde af KST. Et stort antal børn kommer til verden med traumer, som kan skyldes deres vej gennem fødselskanalen, og det stress de udsættes for under selve fødslen, kejsersnit eller hvis de er blevet hjulpet ud, med eks. Kop.
Andre pådrager sig f.eks. faldtraumer senere i livet. Ens for traumerne er, at de kan sætte sig som skævheder eller stramt væv. Dette vil påvirke nervesystemet. Symptomerne kan være uro, kolik, problemer med at spise eller sove. Andre børn får problemer med tænder og tandstilling, hovedpine eller koncentration og indlæring.
Du har måske en mistanke om at din babys baghoved er blevet skævt, så se efter følgende:
• En fladhed i den ene side af kraniet i baghovedet.
• Ørerne sidder ikke lige meget fremme på hovedet
• Babys hoved er skæv at se på forfra (ses ikke altid)
• Babys hoved er forskudt, når du kigger på kraniet fra oven
• Der kan ses en lille fordybning i kraniet, hvor det er fladt
Årsagen kan også være at din baby foretrækker at kigge mest til den ene side.
(I dag skal babyer ligge på ryggen ifl. Sundhedsstyrelsen anbefalinger. Bivirkningen kan være et skævt baghoved, da nogle babyer kigger mest til den ene side. Sørg derfor for at vende din babys hoved hver anden gang du putter).
Langt de fleste børn reagerer meget positivt på KST, og resultaterne er ofte rigtig gode allerede efter ganske få behandlinger. Børn kan behandles allerede samme dag de fødes

Sådan helt personligt…!
Jeg kan ikke forstå at Kranio sakral terapi (KST) ikke ergodkendt som behandlingsform hos det danske sundhedsvæsen, MEN det er min plan at sætte fokus på. Behandlingen er så blid at du knap kan mærke at jeg/man har fat på kroppen. Virkningen er dog ikke dokumenteret, til trods for at det jo faktisk er en praktiserende læge der har opfundet behandlingsmetoden. Man kan sætte spørgsmålstegn ved om det er fordi den danske stat ikke kan “tjene” på en behandling som rent faktisk kan gøre patienter raske 🙈🤷🏼‍♀️
Min viden omkring Kst startede da min søn blev født. Han var ikke rask, han græd og havde refluks – en lang historie med gentagne ophold på børneafdelingen, og flere gange med “han skal tage mere medicin” -gjort kort, så tog jeg ham til en Kst behandler som fortalte mig at han var låst fra bækken til nakken, fortalte mig hvordan det påvirkede hele hans fordøjelsessystem og refluksen – og siden den ENE behandling har han ikke haft refluks og ej heller fået medicin! Tankevækkende!
Jeg startede på Kst uddannelsen da jeg fandt ud af at jeg skulle have endnu et barn 🙈 jeg ville simpelthen selv have muligheden for at hjælpe baby, hvis det viste sig at han/hun havde brug for det.
Siden da har jeg behandlet og hjulpet et stort antal voksne og børn – og en ting er helt sikkert – det kan godt være at behandlingsmetoden ikke er godkendt, og omdiskuteres i brede kredse MEN jeg ved hvad jeg oplever og får af vide af klienterne og forældrene til de søde babyer der kommer forbi! ☺️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: