New Year – New ME

De sidste dage i december går for de fleste af os, med tilbageblik på året der gik -nåede jeg det jeg ville, er jeg den bedste version af mig selv, hvor blev tiden af, hvor ville jeg ønske jeg havde …… og så videre. Men samtidig pryder årsskiftet en gylden mulighed for at ændre dårlige vaner, gå på slankekur, lave (u)realistiske løfter og sætte sig selv op til en, måske, i virkeligheden dødsdømt ændret adfærd.

Nogle nytårsfortsæt er dømt til st fejle, fordi de enten er sat af egoet eller fordi de bliver tilgået helt forkert. Med nogle små vigtige elementer i dine nytårsfortsæt øger du chancen for at holde dem hele året, og gøre dem til en vane, i stedet for at stå allerede midt i januar og slå sig selv i hovedet over at det fejlede endnu engang.


Lad være med at lave “slankekurs-fejlen” – 80% af den danske befolkning sidder ved nytårbordet og prædiker at de går på kur 1. Januar – velvidende at de formentligt vågner op 1. Januar med tømmermænd og trang til både Chips og cola. Sæt dig i stedet for at ændre din livsstil til det grønnere. Sæt dig ind i, og lav en plan over hvad du vil ændre og hvordan. Skriv det ned, det er bevist at når du skriver et mål ned, omsætter hjernen hurtigere ideen til en reel handling. Brug lidt tid på planlægning og start i det små.

Skriv dine nytårsfortsæt ned, enten i en bog, kalender eller på et tilgængeligt stykke papir. Hæng eventuelt dine fortsæt op et sted sådan at du ser dem flere gange om dagen og derved bliver mindet om, samt motiveret til at vedholde dem.

Vær specifik – og hav delmål. Hvis du for eksempel vil tabe dig, så sæt et et tal på. Sæt delmål, og vær realistisk. Intet er mere umotiverende end at vide “målet” er sat for højt og uopnåeligt

Brug de positive elementer i dit fortsæt. Hvis du vil tabe dig, fokuser da på hvordan det vil føles når du har tabt dig de ønskede kilo. Hvis du vil spise sundere, skal fokus være på de nye og spændende retter, den energi de grønne vaner vil give din krop – IKKE tankerne om hvad du nu skal opgive og hvad du ikke længere må spise. Det er yderst vigtigt og næsten altafgørende!

Find inspiration og motivation, et forbillede eller blot eksempler (f.eks. En person der har opnået hvad du ønsker dig.) hvad skal der til, hvordan -sæt din hjerne igang med at arbejde ud fra det der allerede er opnået af andre og du vil automatisk være et skridt tættere på dit mål.

Lav et visionbord/kollage med billeder af ting du vil opnå. Vær kreativ (måske endda sammen med børnene) og vær ikke bange for at sætte billeder af både små og store mål på. Vores hjerne er så fantastisk indrettet så når vi fokuserer på noget, arbejder den helt automatisk imod det. Hæng collagen et sted hvor du ser den dagligt.


Mange mener at 2020 er et helt specielt år. Jeg kunne ikke være mere enig! -For mig er nøgleordene frihed og kvalitetstid… Frihed fordi jeg arbejder mig hen imod en hverdag hvor jeg helt selv (med hjælp fra børnene) råder over min tid, mit arbejde og mine relationer. Kvalitetstid med familien, med forsømte veninder og ikke mindst mig selv. De seneste år har været stressende, præget af barsel og babyer, og ikke mindst tabet af kontrol. Kvalitetstid så jeg kan finde ud af hvem jeg er, hvilke behov jeg har og hvordan vi (familien) kan samarbejde bedre i hverdagen.

Jeg vil elske at blive inspireret af andre, så hvis du har et godt bud på ovenstående så skriv det endeligt til mig 🤗🙏🏻

Rigtig godt nytår 🌸

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: