Behandling af forstoppelse

Der kan være mange grunde til at børn (og voksne) får forstoppelse. Tarmene arbejder mindre effektivt, ændrede kostvaner, for meget jerntilskud, allergier mm. Men det kan faktisk også hænge sammen med en forskubbelse af en nakkehvirvel (eller i Maggies tilfælde her) en forskubbet øvre ryghvirvel lige ved skulderen – som i samme omgang har trykket på den store kranienerve (vagusnerven) og derved nedsat funktionen i maveregionen.

For at det ikke skal blive alt for tørt så skal jeg nok lade være med at komme for meget ind på nerver/organer og deres funktioner – men jeg håber samtidig at kunne vise hvor fantastisk kroppens system afhænger af at alle dele kan arbejde frit – sammen ☺️ Personligt synes jeg det er vildt tankevækkende at nerver, knogler, muskler og organer arbejder sammen og skaber enten balance eller ubalance på kryds og tværs – tankevækkende og fascinerende 🙈

Følgende er en beskrivelse af behandlingen på denne video:

Egentlig skulle videoen have været en kortere massage – en aften rutine Maggie ofte får efter et bad. Startende med at afspænde hele maven. Først lige under ribbenene (blot et blidt tryk som holdes i få sekunder) dernæst ved lysken og til sidst i siderne. Men da jeg masserer benene trækker hun “sjovt” benene til sig – og da jeg når til hendes venstre ben kan i måske se hvordan hun både ved at trække benet til sig og samtidig kigger (måske det blot er mig, men det er i hvert fald et af de tegn der er meget tydelige ved børn – når de reagerer både fysisk men også ved at have øjenkontakt – fortæller “hov” det er her).

Træg mave samt venstre side (noteret).

Maven får en ekstra omgang afspænding. Både pensler, børste og gua sha stenen er redskaber du kan bruge til at stimulere sanser, hjælpe med massagen samt underholdning til baby 😉

Ryg og lænd samt nakken skal afspændes ved næsten enhver behandling – igen fordi det hele hænger sammen og det ene påvirker det andet. Hvis i lægger mærke til det kan i se at Maggie vifter min hånd væk i venstre side da jeg starter med at undersøge/afspænde – igen for at vise at det er her det gør ondt.

Da jeg tager fat om hendes kraveben laver hun selv et lille vrid i kroppen samt skyder forsigtigt hovedet tilbage – og voila – et lille “knæk” og hvirvlen rykker sig på plads.

Stille afslutning – med blød pensel. Det gør jeg af flere årsager, først og fremmest fordi det er rart og afslappende men samtidig med at jeg sørger for at stimulere medianbanerne der ligger op af det fortrykte område. (Endnu et emne jeg bestemt ikke skal fylde flere siders indlæg med nu 😅). Men jeg kan sige så meget at hvis i giver en helkropsmassage, sørger for at ydre og indre sider af ben og arme, samt rygsøjlen får en omgang – så har i sat godt gang i den gode energi i baby. ❤️

Efter sådan en omgang (og især hvis i arbejder meget med babys skulder/nakke område) så skal der gives en god tår at drikke. De små bliver meget tørstige herefter. 💆🏻‍♀️

Cremen er en vegansk (gave) fra A-Derma og den er fantastisk! 🙏🏻

Ps. Så sagde Maggie godnat lige efter – og sov 13 timer uden at vågne 🥳

I er som altid velkomne til at sende en besked eller mail hvis i har spørgsmål eller et problem – måske jeg kan hjælpe med. Ellers rigtig god aften til jer alle 🌸

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: