Barndommens traumer.

Definitionen på et traume kan strække sig ret bredt. Psykisk, fysisk, opdigtet, følelsesrelateret. Et traume kan være en enkelt episode, mange episoder, en ulykke, et tab, sorg, frygt og det kan faktisk sidde i os helt fra vores fødsel. Jeg snakker ikke om dig som mor – men dig som mor da du selv blev født. Havde din mor en hård fødsel hvor du blev fjernet fra livmoderen uden at komme på din mors bryst lige efter, kan det sætte sig som et traume i din underbevidsthed – hvor du eksempelvis er bange for adskillelse eller hungrer efter tryghed og nærvær. Kroppen og sindet husker mere end vi aner – og det er et super spændende emne. Knap så spændende er det, når vi oplever at disse traumer kommer op til overfladen og vi skal “arbejde” med dem for at få følelserne under kontrol igen.

En af de værste oplevelser jeg husker fra min barndom er mobning. Jeg får altid sådan en følelse af at min mave krummer sig sammen og bliver hård som en sten når jeg tænker tilbage på netop disse episoder. Følelsen af ikke at høre til, være dum, grim, anderledes, blive grint af, holdt uden for – og ikke have fortjent denne behandling sætter sig først i maven hvorefter en rigtig træls negativ energi overtager hovedet og de fornuftige tanker. For i virkeligheden er det hele i hovedet – i hvert fald i mit.

Jeg vil gøre alt for at mine børn aldrig skal opleve hverken at blive mobbet eller være mobberen. Jeg ved faktisk ikke hvad jeg synes er det værste scenarie – og det er helt ligegyldigt – men jeg ville ønske, aldrig at skulle tænke på mobning. Ønsketænkning. For hvad gør vi den dag hvor vores barn kommer grædende hjem fra skole, eller den dag man selv bliver konfronteret med at den søde guldklump har mobbet Susanne fra parallel klassen, den dag du skal konfronteres med dine egne traumer – blot ved at skulle vejlede og hjælpe eller trøste din “lille baby”….(?)

Helt så slemt stod det dog ikke til igår, men en enkelt lille episode fra min datter og hendes veninder i børnehaven fik min hjerne og mave til at snurre sig sammen. Min datter på 5 fortalte mig, at hun var blevet holdt udenfor af hendes veninder, at de ikke havde plads til hende i legen – og at hun så havde siddet alene på en bænk hele dagen.

I og med at hun ikke var i børnehave i mere end et par timer så er jeg sikker på at det ikke er helt korrekt, men det vigtigste er jo heller ikke faktaerne men netop de følelser hun kom hjem med. Jeg husker dem tydeligt, fik dem selv da hun fortalte og samtidig skal jeg forsøge at opdrage hende så hendes følelser ikke forplanter sig.

Om det er mobning, angst, selvværd, sorg, skader, tab, frygt eller noget helt andet, bliver du nød til at vide hvad traumet sætter igang i dig. Tag de analyserende briller på – hvad føler jeg nu, hvorfor, prøv at forestil dig at du giver slip på det. Der er desværre ingen facitliste til en behandling inden for traumer, da vi alle oplever følelserne forskelligt og endeligt så er det hvad vi (i tankerne) lader følelserne få af plads der er det vigtige.

Its not what’s done to you that matters -Its what YOU do with what’s done to you

For mit vedkommende har idag været præget af at jeg skulle huske mig selv på at de følelser jeg har, kun er mine egne. Det er mine traumer jeg genlever i frygten for at min datter nogensinde skal have disse. En uundgåelig konflikt – men mor instinktet når det er bedst. Det hele er (indtil videre) inde i mit hovede, heldigvis! – og det har givet mig en mulighed for at arbejde med mig selv lidt ekstra idag.

Behandlingsmæssigt er der en del muligheder inden for både hypnoterapi, triggerpunkts massage, kranio sakral, akupressur og healing (hvis man er til det helt alternative). ☺️

Jeg har selv utrolig meget gavn af ovenstående behandlinger- og jeg er så priviligeret at jeg kan behandle på mig selv. 🙈 Min naturlige besættelse for folks velvære gør også at min viden er ret bred – den vil jeg gerne dele med dig hvis du har et lignende problem. Hvis du mangler hjælp i denne tid, online selvfølgelig, så send mig en besked og jeg skal guide dig til hvordan du måske kan behandle og give dig selv og dine tanker ro ❤️💆🏻‍♀️

Ha en dejlig dag 🔆

Birgitte / MomiCare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: