Børn mærker – uden filter

Har du lagt mærke til hvordan børn ofte ser på dig mens de gør noget, de egentlig godt ved de ikke må. Børn der når de møder fremmede ofte gemmer sig bag dine ben, og observerer hvordan du takler denne fremmede inden de selv tør tage kontakt. Børn ser, hører og føler energier helt uden “filter”. Endvidere hører man ofte om børn der ser afdøde mennesker eller ting vi andre ikke kan se, netop fordi børn endnu ikke har fået sat barrierer op, gennem opdragelse, normer og iagttagelser.

Har du prøvet at have ondt i maven eller en tung utryg følelse i maven, hvor du bare ved et eller andet er galt, men du kan ikke sætte en finger på hvad – lige indtil der så sker et eller andet dårligt..(?) Den følelse af ondt i maven er din intuition der fortæller dig at noget ikke er som det skal være, en forberedelse eller blot en forvarsel. Nogle er i god kontakt med deres intuition andre knap så meget. Men børn – de er – for de har endnu ikke lært andet end at stole på det de kan mærke – de bruger deres sanser før fornuft.

Det er derfor ekstra vigtigt at du som forældre reagerer på hvis dit barn pludselig viser ændret adfærd. Ondt i maven, flere udbrud af enten gråd- eller hysteri, mere omklamrende, set i forlængelse af de berømte udviklingsspring kan det være fordi de mærker noget de ikke endnu kan sætte ord på. (Her taler jeg ikke om spøgelser, men om deres generelle trivsel).

Det er vores ansvar som forældre at guide vores børn gennem livet – så de bliver dejlige, omsorgsfulde, selvstændige individer med hjertet på det rette sted. Men ofte sker det at vi i stedet for at guide og sætte gode eksempler, har for travlt med at beskytte dem for følelser, har for travlt i hverdagen til at vise dem hvordan man begår sig blandt andre, forklare i dybden hvorfor vi sætter regler og endda (i de fleste tilfælde) hvordan man prioriterer omsorg, høflighed, stress og mange andre af hverdagens energier.

I mine behandlinger af børn arbejder jeg rigtig meget med at skabe ro. Ro i både krop og sind – afbalancere nervesystemet – give barnet en time out for sine følelser. (Mange gange er det faktisk mor der burde have en omgang på briksen 🙊 men den tager vi en anden god gang).

For selvom at du går ud på toilettet og græder stille når det hele bliver for meget (ja vi har vel alle været der….) selv om at dig og manden venter med at tage diskussionen til børnene sover, eller hvis du stresser over ikke at kunne nå dine gøremål, er vred på din chef eller ulykkelig af et tab – så mærker børn den stemning der er i rummet, ser din mimik, føler din stress og angst – problemet her er blot, at barnet ikke ved hvad de forskellige er. Hvis du sætter ord på dine følelser, viser det er ok at være ked af det, sur, stresset osv. MEN at du har styr på det – sker der to ting 😊

  1. Barnet bliver tryg i de følelser mm. Det mærker. Du viser barnet vejen og viser at du har styr på det – at det er naturligt og en del af livet.
  2. Du arbejder faktisk med dig selv. Du bliver bevist om din situation, hvordan du bedst takler den, hvad du i virkeligheden føler. Du bliver bedre til at kunne overskue en lignende situation på en senere tidspunkt. Men vigtigst af alt så lærer du dig selv bedre at kende – og kommer hurtigere igennem følelsen næste gang, fordi den er genkendelig.

Børn der ikke trives eller børn der er særligt sensitive vil ofte reagere meget “voldsomt”. Man siger at jo værre børn opfører sig – jo værre har de det inden i. Om det kan dæmpes ved nogle små tiltag i hverdagen kan man jo prøve sig frem til ❤️ Det er min overbevisning at de små ting har stor betydning.

Her er et par øvelser du kan prøve for at give ro- tryghed og nærvær til dit barn – hvis du gør det med den rette energi – kærlighed og omsorg vil du se en kæmpe forskel ❤️

Hold en hånd under korsben/ numse og hav baghovedet i den anden hånd. Giver ro – og grounding.
Hold en hånd under barnets numse/nedre del af ryggen og den anden hånd på maven. Denne er især god til afslapning, give indre ro. Kan afstresse maven/tarmsystemet.
Hold den ene hånd på babys skulderblade. Hvis større barn så imellem. Den anden hånd ligges på brystkassen. Håndfladen berører i ribbensbuen, tommel- og pegefinger på hver bryst/under kravebenene.
Dette virker afslappende på solar plexus, kan hjælpe på indre uro og så giver det lungerne et skud energi. Selvværdet bliver styrket.

Hvis du- som jeg, er særlig sensitiv kan du måske relatere til at det både kan være svært at rumme indtryk, børnenes reaktioner, hverdagsstress og samtidig skulle sætte et godt eksempel (hele tiden) 🙊 Til gengæld kan det være en hjælp til at forstå hvorfor børn netop er ekstra magnetiske på vores energi.

Du kan bruge ovenstående øvelser lige så ofte som du og baby lyster – men som nævnt tidligere er det næsten alfa/ omega at du er i rette stemning når du forsøger at bringe ro til din baby/dit barn. Forældre til de børn jeg behandler, er ofte forbløffede over hvor saligt deres “energibombe” ligger stille på briksen – men det er der 1! Grund til. -Jeg har kun intentionen om at hjælpe, intention, ro og ingen forventninger til barnet ❤️

Ps. Kan også bruges på voksne- og du kan give dig selv ro med øvelserne inden du lukker øjnene for at sove 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: