New Born Check up

De sidste par år er det blevet mere og mere kendt at få en behandler til at gennemgå en nyfødt baby den første tid efter fødslen, om det så er en osteopat, kst-terapeut, kiropraktor eller fysioterapeut er vel egentlig sagen uvedkommende. Sagens kerne er nemlig at flere og flere børn og babyer i de første leveår får en eller anden diagnose – fordi de ganske enkelt ikke passer ind i kassen “glad, rolig, spisende- normal afføring, sovende og ingen gråd” -baby.

Det er formentligt en god blanding af tidens tendenser, hverdagens perfektionisme, mødrenes trivsel og den hårde fødsel der sætter sporene i netop, Baby. Men ingen er ens, og derfor er ikke én historie (i hvert fald fra min klinik) ens. Hvad jeg dog altid kan anbefale er at få givet dig selv (mor) og baby en god afslappende- men professionel behandling som en start på jeres nye liv sammen.

Jeg kan kun tale ud fra min egen profession, Kranio Sakral Terapi, men for mig er den, den blideste metode til at gennemgå babys lille krop – de større børn og voksne. Der sker noget helt specielt hver gang jeg får en baby på briksen – for næsten med det samme kan både jeg og forældrene bevidne hvor afslappet det lille menneske bliver. Det er intet mindre end fantastisk.

Anyways – I england er de fleste Midwifes (jordemødre) uddannet i en eller anden behandler terapi, for netop at kunne mærke og korrigere babys krop efter fødslen. Hvorfor – Sikkert for at undgå det scenarie vi har herhjemme, flere og flere babyer med diagnoser.

Hvis du gerne vil tjekke om din baby eller dit barn har et eller andet fysisk vil jeg herunder vise dig hvordan du let kan gøre det.
Dertil skal du selv vurdere om der er dårlig/god trivsel sådan helt generelt. Sover barnet, spiser det, er der normal afføringsmønster, er kraniet skævt osv. Der er desværre mange ting der kan spille ind – men helt fysisk kan du selv tjekke som anvist nedenunder.

Hold barnet (kan gøres allerede fra fødslen, med forsigtighed naturligvis) som vist på billedet. Barnet skal hænge med hovedet nedad – og det kan ikke skade. Øvelsen er desuden super god til at strække baby ud, hjælpe babys balancenerve og mange mange andre ting. Men nok om det. Når baby/barnet hænger der, skal du se på om det hænger lige – om armene hænger ned over hovedet- altså afslappet når det hænger.

Skulle der være en låsning, spændinger eller andet fysisk “galt” i baby krop vil det vise sig i form af:

  • Hovedet/nakken skyder bagud.
  • En af- eller begge arme trækkes op over hovedet.
  • Ryggen twistes – snoes
  • Ryggen og lænd trækkes til en side, så det ligner et “C” eller en banan

En anden måde at tjekke på er som på vist ovenfor – Læg baby på maven, saml og stræk blidt benene. Se i hudfolderne, er de symmetriske(?) hver fold har en makker på den modsatte side af kroppen. Hvis folderne ikke sidder lige ud for hinanden og derved ikke er symmetriske er der formentligt noget der trykker i nedre ryg/lænd.

Husk altid at kontakte lægen hvis der er tegn på mere end blot mistrivsel og spændinger. Kontakt en behandler for hjælp til korrigering / behandling af baby hvis “testen” ovenfor viser udslag.

Du kan også købe vores behandlingsguide (til nedsat pris) til netop de problemstillinger du kan finde ved den foregående test ☺️

Du kan købe den her:

https://momicare.blog/vare/e-bog-baby-behandling/

Mange kram herfra 🦋

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: